Master 2017
Alexandra Ivanciu, Mihai Popescu

February 5, 2018 7:22 pm Published by Leave your thoughts

Master 2017

Alexandra Ivanciu | Embodying Herstories
Mihai Popescu | Expediție

Vernisaj: vineri, 30 iunie, ora 19.00
30 iunie – 15 iulie 2017

“Dealuri de ferigi sălbatice, ferigi ce se folosesc ca așternut la animale, ferigi cu care se pârlesc porcii, ferigi cu care am făcut mulaje, ferigi cu care am imprimat material brut, ferigi pe care le-am fotografiat pe film, ferigi pe care le-am tăiat și pus la uscat.” (Mihai Popescu)
Acum, în cadrul expoziției, totul e cuprins într-o carte care arată parcursul lui Mihai Popescu, de la descoperirea și preluarea ferigilor ca element de studiu și experiment acum doi ani, la purtarea lor prin diferite medii: fotografie, mulaj, video și imprimare. Cartea cuprinde toate aceste exerciții și interacționări cu subiectul, intervenții cu și asupra naturii.

“Instalația video Embodying Herstories are la bază o cercetare artistică de lungă durată prin care Alexandra Ivanciu caută să semnaleze un gol permanent al discursului cultural: femeile sunt încă marile absențe din istoria artei. Demersul artistei este unul recuperator și politic, bazat pe o cercetare artistică începută în cadrul procesului de documentare pentru construcția expoziției Egal. Artă și feminism în România modernă (2015, MNAR) şi continuată pe parcursul studiilor masterale la departamentul foto-video al Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti (și în cadrul unui program Erasmus la Academia de Arte din Leipzig).” (Valentina Iancu)

Eveniment facebook: Master 2017 – Alexandra Ivanciu și Mihai Popescu

Program de vizitare: joi – sâmbătă, orele 16.00 – 20.00

Categorised in:

This post was written by Galeria Posibilă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *