Master 2019

June 27, 2019 1:05 pm Published by Leave your thoughts

Proiect selectat: Associative Properties
Artist: Vlad Albu

27 iunie – 20 iulie

Experiența pe care o trăim în timpul prezent este uneori inaccesibilă conștiinței. Tot ceea ce ne rămâne este urma acesteia. Afectul numește intensitatea ce o percepem în fața vieții, urcușurile și coborâșurile, schimbările dintr-o stare în alta… devenirile. Poate trece afectul dincolo de experiență sau mai degrabă este imanent acesteia?

Proiectul ‘Associative Properties’ chestionează aceste deveniri în strânsa lor legătură cu spațiul înconjurător și cel locuit. Ce așteptări avem de la spațiu, cum ne modifică și cum îl modificăm noi pe acesta? Reușim să înțelegem cum ne locuiește spațiul pe noi? Interogarea modului nostru de raportare la spațiile private / publice și totodată funcția acestora în viața de zi cu zi ne ajută să înțelegem mai bine societatea modernă? Plecând de la aceste întrebări și conexiuni între elemente ce țin de trăirea în contemporaneitate (locuire, spațiu, intimitate, migrație, etc.) proiectul vorbește despre ideea de construcție personală prin tot ceea ce vedem, simțim și trăim.

Într-o eră a supraaglomerărilor urbane, mai avem șanse să locuim într-un spațiu care să ni se potrivească?

extras din lucrarea de disertație a lui Vlad Albu

___________________________________________________________________


Proiectul Master a început în anul 2002, iar de atunci Galeria Posibilă sprijină realizarea proiectelor de disertație cu o bază de cercetare solidă. De-a lungul timpului, s-a pus accentul pe colaborarea dintre artist și galerist pentru a asigura o mai bună întelegere și aprofundare a experienței artistice.

Anul acesta, comitetul de selecție a fost format din Matei Caltia, Daria Ghiu, Alexandra Manole, Dan Perjovschi și Valentin Cernat.

Categorised in:

This post was written by Galeria Posibilă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *